Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد, برای همه ما اتفاق افتاده است که برای گذر از مراحل اداری به دنبال چاره‌ای اندیشیده ایم و ناچار چند روزی را برای گذراندن مراحل اداری در طبقات مختلف این ساختمان ها، برای گرفتن امضای مسئولین سپری کرده ایم.

اینکه روزی دیگر برای حل مشکلمان به سازمان مربوطه مراجعه کنیم، هم نیازمند وقت بسیار و هم مصرف سوخت بالاست، به علاوه رفت آمد و فاصله مکانی بسیار خودرو‌های تک سرنشین، آلودگی هوا را در پی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شاید ایجاد شهری هوشمند یکی از راه‌های برون رفت از این مراحل بروکراسی اداری باشد، شهر هوشمند از ۶ وجه تشکیل شده و زندگی شهروندان را در بر می‌گیرد، حکمرانی هوشمند، شهروندان هوشمند، حمل ونقل هوشمند، اقتصاد شهری هوشمند، محیط هوشمند و زندگی هوشمند از جمله این عوامل هستند که شهر‌های مشهد، تهران، اصفهان، تبریز و ارومیه به آن پیوسته اند.

هر کشوری به یکی از این ۶ وجه توجه ویژه دارد مثلاً شهر‌های اروپایی بر محیط زیست تأکید بیشتری دارند و ساز و کار آنان استفاده از حمل و نقل ریلی و دوچرخه و سیستم‌های مانیتورینگ است که حمل و نقل‌های غیر ضروری را شناسایی کرده و جریمه‌های لازم را در نظر می‌گیرد، در خراسان و مشهد بیشتر بر حوزه محیط زیست (مصرف آب در بوستان‌ها و آلودگی هوا) و حمل و نقل تأکید می‌شود.

شهر هوشمند بر ساختار، سامانه و هویت آبادی‌هایی دلالت دارد که فناوری ارتباطات از دور به آن حیات می‌بخشد، به عبارتی کار از دور، خرید از دور، بانکداری الکترونیکی، درمان و آموزش از راه دور انجام می‌گیرد که با صرفه جویی در وقت مردم و فضا‌های شهری سامانه‌های موجود، واحد کلی شهر و عرصه‌های همگانی را دگرگون می‌سازد.

نکته مهم این است که مفهوم شهر هوشمند را نباید صرفاً به فعالیت‌های فناورانه اطلاعات و ارتباطات و فعالیت‌های الکترونیکی گره زد بلکه شهری را می‌توان هوشمند خواند که هدف و خروجی آن، مقدمه و ابزاری برای تسهیل امور مردم باشد و زندگی شاد‌تر و با کیفیت بیشتر را برای آنان فراهم کند.   حذف مفاسد اداری با شهرداری الکترونیک   یکی از این فعالیت‌ها که به منظور شهر هوشمند در مشهد صورت گرفت، حذف مراحل اداری در برخی مناطق شهرداری مشهد بود که مزایای زیادی را به دنبال داشت، برای مثال تعداد سفر‌های شهری که نیازمند تردد در مسیر‌های عبور و مرور شهری بود کاهش یافت لذا این امر منجر به کاهش فاصله مکانی محل کار و محل سکونت افراد شد.
مهدی رجائیان مدیر سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد, می‌گوید: شهرداری الکترونیک در مناطق ۱۲ و ۸ صورت پذیرفت که در آن، دوعامل سرعت عمل در رسیدگی به در خواست‌های شهروندان و شفافیت فرایند رسیدگی در نظر گرفته می شود.
او با تأکید بر حذف روش‌های سنتی در رسیدگی به پرونده‌ها ادامه می‌دهد: در روش سنتی امکان سوء استفاده و تغییر اولویت برخی پرونده‌ها بوسیله ارتباطات بین کارفرما و کارمند وجود داشت که با هوشمند سازی شهرداری همه به صورت یکسان می‌توانند از خدمات مختلف استفاده نمایند. شهروندان به صورت سیستمی مدارک خود را می‌فرستند و در خواست خود را رجوع می‌دهند لذا فرایند در مسیری استاندارد قرار می‌گیرد که امکان پارتی بازی و جا به جا کردن اولویت پرونده‌ها وجود ندارد، به دنبال آن سوابق ثبت و ضبطه شده و در صورت تخلف همه اطلاعات مثلا اپراتوری که به پرونده رسیدگی کرده در سیستم ثبت می‌شود و امکان رسیدگی وجود دارد که این امر باعث افزایش شفافیت وکاهش مفاسد اداری می‌شود.
تحویل اینترنتی زباله‌ها   مدیریت هوشمند دفع زباله در شهر‌هایی که تولید زباله‌ی بالایی دارند، اما تلاشی برای کنترل کردن آن وجود ندارد، قابل استفاده است، این ایده عمدتا با شهر‌های هوشمند سازگار است. مدیریت هوشمند دفع زباله از جمع شدن بیش از حد زباله‌های تولید شده در داخل کشور جلوگیری می‌کند.

تا قبل از ایجاد این سامانه شهروندان مجبور بودند زباله‌های تفکیک نشده خود را در ساعتی مقرر درب منزل بگذارند و در غیر این صورت باید زباله‌های خود را شب بعد یا در ساعات اول وقت روز بعد برای جمع آوری آن از منازل خارج نمایند که این مشکلات زیست محیطی را به دنبال داشت.

سیمپ (سامانه یکپارچه مدیریت پسماند), یک اپلیکیشن موبایلی است که شهروندان به وسیله آن در خواست می‌دهند زباله‌های تفکیک شده را درب منزل از آن‌ها تحویل بگیرند وسرور جزئیات مربوط به سطل‌های خالی و سطل‌های پر شده را حفظ و ثبت خواهد کرد، هر زمان که کامیون جمع آوری زباله اطلاعاتی را از پایگاه داده‌ها درخواست کنند، اطلاعات در مورد نزدیک‌ترین سطل‌های خالی به آن‌ها داده می‌شود و بدین منظورشهروندان می‌توانند حجم زباله تولید شده و زمان حضور خود را اعلام کنند تا خودرو‌های حمل زباله برای جمع آوری آن حضور یابند.
مهدی رجائیان مدیر سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد, می‌گوید: پارسال سامانه یکپارچه مدیریت پسماند در منطقه ۹ مشهد انجام شد و امیدواریم در کل مناطق مشهد اجرایی شود، بعد از اجرای این طرح، ضریب بازیافت ضایعات و پسماند‌های خشک به دو برابر افزایش یافت.

او تصریح می‌کند: با نظارت بر سطل زباله‌های پر با استفاده از سنسور‌ها، امکان دستیابی به یک سیستم کارآمدتر فراهم می‌شود، ایده‌ی ما درباره‌ی " هوشمندسازی مدیریت دفع زباله" به طور عمده بر ارائه‌ی راهکار‌های نظارت بر مدیریت دفع زباله تمرکز دارد و یک تکنولوژی برای سیستم دفع زباله است که از دخالت انسان‌ها جلوگیری به عمل می‌آورد و تلاش و زمان به هدر رفته توسط آن‌ها را کاهش داده و منجر به ایجاد محیط زیست پاک و سالم می‌گردد. پارک‌ها هوشمند می‌شوند   هوشمند شدن فضا‌های سبزشهری نتایج زیادی را به همراه دارد، مثلا: به دلیل کاهش برخی هزینه‌ها در دراز مدت از نظر اقتصادی به صرفه است، باعث حذف مشکلات ناکارآمدی نیروی انسانی از جمله انجام کار ناقص یا غیر تخصصی در انجام کار‌ها می‌شود، همچنین گیاه به میزان مورد نیازآبیاری می‌شود که این باعث سرسبزی و طراوت گیاهان در فضای سبز می‌شود و سلامت جسم و روان شهروندان را به دنبال دارد.
به عبارتی با استفاده از سیستم آبیاری هوشمند، مشکلات و خطا‌های انسانی در هدر رفت آب کم‌تر می‌شود، زمان مدیریت شده، هزینه‌های پرداختی برای نیرو‌های انسانی و ماشین‌ها مثل آبیاری با تانکر، آبیاری توسط کارگران و استهلاک تجهیزات، تاسیسات و لوازم آبیاری وهزینه‌های تعمیر و نگهداری این لوازم کاهش می‌یابد.

 مهدی رجائیان مدیر سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد با اشاره به بهبود فرآیند تصمیم‌سازی و افزایش اثر بخشی درسازمان با وجود اینترنت اشیا در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد, می‌افزاید: پروژه مدیریت مصرف آب نیز با استفاده از IOT (اینترنت اشیا) تعریف شده و به زودی دربرخی پارک‌ها انجام خواهد شد، همچنین مدیریت مصرف انرژی در پارک‌ها نیز اجرایی خواهد شد وشیوه عملکرد این پروژه به صورتی است که در زمان نبود شهروندان در پارک سیستم‌های برق خاموش می‌شود و بر اساس حضوراشخاص در ساعات مختلف شبانه روز، روشنایی تنظیم می‌شود. اعمال انتخابات الکترونیک با برگزاری انتخابات الکترونیک، هزینه‌ها به شدت کاهش خواهد یافت و نیروی انسانی مورد نیاز برگزاری انتخابات نیز تقلیل می‌یابد، ضمن آنکه امکان نظارت سیستماتیک از طریق انتقال دیتا به مرکز نظارت به انتخابات نیز میسر خواهد شد، به عنوان مثال شورای نگهبان یا مجلس در تهران یا مراکز استان به صورت آنلاین و بدون نیاز به حضور فرد در حوزه شمارش یا قرنطینه افراد در حوزه رأی گیری می‌توانند روند شمارش آرا را به صورت مستمر در مناطق دور افتاده مورد نظارت قرار دهند ضمن آنکه بلافاصله بعد از رأی گیری هم به طور نسبی امکان دسترسی به نتیجه انتخابات وجود دارد, اما متأسفانه به دلیل برخی مسائل از جمله نبود امکان بازشماری آرا و اطمینان از امنیت سایبری، هنوز در کل شهر‌های ایران اجرایی نشده است.

سینا محمدی مدیر روابط عمومی و امور بین الملل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران دررابطه با برگزاری انتخابات الکترونیک در تهران و برخی شهرستان‌ها می‌گوید: در حوزه حکمروایی دولت هوشمند برای اولین بار در تهران و برخی شهرستان‌ها انتخابات تمام الکترونیک برگزار خواهد شد که کلیه مراحل از ثبت نام، نظارت و تأیید صلاحیت‌ها و فرایند رأی گیری الکترونیکی خواهد بود که بدین منظور ۷ هزار صندوق رأی گیری در بیش از هزارو ۶۰۰ شعبه أخذ رأی این نوع انتخابات را برگزار خواهند کرد.
حل مشکلات شهری با ورود استارتاپ‌ها


سینا محمدی مدیر روابط عمومی و امور بین الملل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران می‌گوید: در حوزه نوآوری و ارتباط با اکوسیستم نوآوری کشور، بحث تهران نوآور جایگاه ویژه‌ای دارد که بدین منظور مشارکت جدی در رویداد‌هایی مثل الکامپ، اینوتکس وسایر نمایشگاه تخصصی حوزه فناوری و نوآوری داشتیم وتلاش می‌کنیم با استارتاپ‌ها وشتاب دهنده‌ها و شرکت‌های دانش بنیان تعامل داشته باشیم.

او ادامه می‌دهد: برای اولین بار اولین مرکزفناوری‌های هوشمند شهری را افتتاح کردیم که شهرداری چالش‌ها و مشکلاتش را با استارتاپ‌ها در میان می‌گذارد و آن‌ها ارائه راه حل انجام می‌دهند بدین صورت که آی پی آی‌های خود را در دسترس استارتاپ‌ها قرار می‌دهیم تا از بستر این‌ای پی ای‌ها بتوانند خدمات ارائه دهند" آی پی‌ها داده‌های انحصاری هستند که بوسیله آن خدمات متعددی انجام می‌شود" از آن جمله می‌توان به جایگزینی مسیر یاب‌های بومی و داخلی با خارجی آن مثل نرم افزاربلد و نشان اشاره کرد. جمعیت رو به رشد شهرنشینی
رشد سریع فرآیند شهر نشینی در تمامی نقاط دنیا در حال اتفاق افتادن است. می‌توان گفت که هر هفته یک میلیون نفر از مردم مناطق غیر شهری به شهر‌ها مهاجرت می‌کنند. علت این نقل مکان، وجود فرصت‌های شغلی و اقتصادی موجود در شهر‌ها می‌باشد. در حقیقت حدود ۴ میلیارد نفر از ۷ میلیارد نفر جمعیت دنیا در شهر‌ها زندگی می‌کنند. این رقم انتظار می‌رود که تا سال ۲۰۵۰ به عدد ۶ میلیارد نفر افزایش یابد.
این ازدحام جمعیت و وجود گاز‌های گلخانه‌ای در درون شهر‌ها باعث ایجاد حدود ۷۰ درصد از CO۲ موجود در درون شهر‌ها می‌شود وازطرفی شهر‌ها مصرف کننده چیزی حدود ۸۰ درصد انرژی دنیا هستند لذا این اهمیت دارد که برای حفظ سلامتی جامعه از خدمات و امکاناتی که شهر هوشمند در اختیار ما قرار می‌دهد استفاده کنیم.

ایران در مقایسه با کشور‌های پیشرفته نیاز بیشتری برای استفاده از نظام شهرسازی هوشمند دارد، زیرا با مشکلات فراوانی که در رابطه با مسأله ترافیک و آلودگی هوا و اقتصاد شهری مواجه است ایجاد شهر‌های هوشمند برای حل آن کارایی بیشتری در مقایسه با شیوه‌های دیگر دارد.
همچنین بسیاری از کلان شهر‌ها از جمله تهران و مشهد مدتی است دچار معضل آلودگی هوا شده است که شاید پیوستن به شهر هوشمند راه حل خروج از این مشکل باشد.


انتهای پیام//م. پ

گزارشگر: محدثه بختیار پاکزاد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهرداری الکترونیک انتخابات الکترونیک شهر هوشمند شهرداری مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۵۹۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش چمران به ودیعه میلیاردی به مدیران شهرداری

به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، مهدی چمران پیش از‌ آغاز دویست و سی و چهارمین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در جلسه امروز موضوعات مختلفی از جمله مصوبه‌ای برای خاورشهر، اصلاحات نرخ‌های سازمان آتش‌نشانی و همچنین حسابرسی‌ها در دستور کار اعضای شورای شهر تهران قرار خواهد گرفت.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه روز گذشته در شهرداری منطقه ۱۷ از حضور یکی از اعضای شورای شهر تهران (شربیانی)، ممانعت به عمل آمده است این موضوع صحت دارد یا خیر گفت: ممانعتی بابت حضور این عضو شورای شهر تهران انجام نشده و تنها شهردار منطقه حضور نداشته که پیگیری ما نشان از آن دارد که شهردار منطقه پیش از این مرخصی گرفته اما برخی از معاونین وی در شهرداری منطقه حضور داشته‌اند.

رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: قاعدتاً اعضای شورای شهر وقتی در شهرداری‌های مناطق حضور پیدا می‌کنند انتظار می‌رود که شهرداران نیز اینگونه بازدیدها را به ساکنان منطقه اعلام کنند تا مردم و شهروندان‌ آن منطقه حضور پیدا کنند تا موارد و احیانا مشکلات خود را مطرح کنند. انتظار ما این است که همکاری خوبی در این بخش از سوی شهرداران مناطق وجود داشته باشد.

چمران گفت: شورا به عنوان ناظر بر عملکرد شهرداری است و می‌تواند در همه موضوعات نظارت داشته باشد.

وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر پرداخت ودیعه میلیاردی به برخی از مدیران شهرداری تهران تصریح کرد: بنده از جزئیات این موضوع اطلاع ندارم اما این مبلغ برای کمک هزینه مسکن بوده و مشخص نیست که این رقم به صورت وام بوده یا شکل دیگری است.

رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش که پرداخت چنین مبالغی نیاز به مجوز شورا دارد یا خیر افزود: این موارد در اختیار شهردار تهران است اما باید شورا نیز از آن اطلاع داشته باشد.

چمران همچنین در واکنش به صحبت‌های استاندار تهران در ارتباط با جابجایی آرادکوه به محل دیگری تصریح کرد: اینکه آرادکوه محل فعلی دفن زباله جابجا شود امکانپذیر نیست اما می‌توان جای جدیدی را برای دفن زباله‌ها در نظر گرفت چرا که جابجایی آرادکوه با توجه به شرایطی که دارد هزینه زیادی را در برخواهد داشت اما همانطور که گفته شد می‌توان مکان جدیدی را برای دفن زباله احداث کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا شورا از محل دفن جدید زباله‌های پایتخت اطلاع دارد یا خیر گفت: هنوز اطلاعاتی در این خصوص به بنده نرسیده یا من اطلاع ندارم اما همانطور که گفته شد جابجایی آرادکوه امکان ندارد اما می‌توان محل جدیدی را برای دفن زباله‌ها احداث کرد و می‌توان از دستگاه‌های جدید زباله‌سوز (5 الی 6 هزار تنی) استفاده کرد.

دیگر خبرها

  • دکوراسیون اداری با تم مدرن؛ ایجاد فضاهای متفاوت برای همکاران شما
  • لازمه مدیریت کارآمد شهرها ایجاد شهرهای هوشمند است
  • برنامه دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای ایجاد یک دانشگاه هوشمند
  • نخستین سامانه پایش هوشمند روشنایی معابر شبکه توزیع برق افتتاح شد
  • واکنش چمران به پول‌پاشی میلیاردی شهرداری برای مدیرانش: اطلاع ندارم!
  • واکنش چمران به ودیعه میلیاردی به مدیران شهرداری
  • کشف دومین منزل انباشت زباله در بجنورد!
  • تخلیه دومین ملک مسکونی محل انباشت ضایعات و زباله توسط شهرداری بجنورد
  • دومین منزل انباشت زباله در بجنورد کشف شد
  • دومین ملک مسکونی محل انباشت ضایعات و زباله توسط شهرداری تخلیه شد