Web Analytics Made Easy - Statcounter

گندمی گفت:اساساً شهر هوشمند شهری است که مشکلات عمومی را از طریق راه حل‌های مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات و بر اساس رویکرد چند ذینفعی و مشارکت‌های مبتنی بر شهرداری حل می‌کند.

«بتول گندمی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد اظهارداشت: اساساً شهر هوشمند شهری است که مشکلات عمومی را از طریق راه حل‌های مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات و بر اساس رویکرد چند ذینفعی و مشارکت‌های مبتنی بر شهرداری حل می‌کند، بر این اساس شهر هوشمند به طرف راحتی، تعاملات و ارتباطات روان‌تر شدن آن‌ها و ارائه هرچه بهتر خدمات به شهروندان يك جامعه در حركت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عضو شورای شهر مشهد با اشاره به مشکلات مختلف اجتماعی، کالبدی، اقتصادی شهر مشهد گفت: به عنوان مثال ترافیک و آلودگیهای زیست محیطی، تراکم جمعیتی در حوزه‌های خاص شهری، فقر مسکن، اختلاف طبقات اجتماعی، مشکلات کالبدی و فضایی از جمله مشکلات حال حاضر شهر مشهد است که قطعاً رفع و حل آن‌ها نیازمند استفاده از فناوری‌های نوین و روش‌های تازه است و حتماً شهر هوشمند می‌تواند در کاهش این مشکلات تأثیر بسزایی داشته باشد.

 

گندمی در خصوص عوامل موفقیت شهر‌های هوشمند در دنیا توضیح داد: توجه ویژه به صنایع هوشمند و استفاده از ارزش افزوده این صنایع در جهت توسعه زیرساخت‌های شهر هوشمند از عوامل موفقیت سایر کشورها در پروزه پیاده سازی شهر هوشمند بوده است، این شهرها با صنایع برتر و هوشمند خود، وارد رقابت منطقه‌ای و جهانی شده و دسترسی شهروندان خود را به فرصت‌های کسب و کار بالا برده‌اند، براین اساس، اقتصاد هوشمند، مدیریت شهری را با ارزش افزوده زیادی مواجه ساخته و امکان توسعه زیرساخت‌های هوشمند شهر را (که هزینه زیادی می‌طلبد)، مهیا کرده است.

 

وی افزود: متأسفانه در کشور ما این ظرفیت اقتصادی کمرنگ بوده و در کنار آن، به دلیل عدم وجود اختیارات قانونی برای شهردار و شورای اسلامی شهر، امکان استفاده از ارزش افزوده آن وجود ندارد. به عنوان مثال می‌توان گفت‌ شهر مشهد بواسطه حضور زائرین و گردشگران، درآمد مطلوبی دارد، اما نه تنها مدیریت شهری سهم واقعی از ارزش افزوده آن نداشته،‌ بلکه هزینه‌های مرتبط با آن را نیز متحمل می‌شود، حتی در این زمینه مصوبه‌ای در شورای اسلامی شهر، درخصوص دریافت بخشی از هزینه‌های شهر از گردشگران خارجی به تصویب رسید اما در نهایت مورد اعتراض قرار گرفته و از اجرای آن جلوگیری شد.

 

عضو شورای شهر مشهد به موضع حکمرانی هوشمند نیز اشاره کرده و افزود: یکی دیگر از موضوعات قابل بحث، حکمرانی هوشمند است. حکمرانی هوشمند شامل مشارکت فعال شهروندان و استفاده هوشمند از دولت الکترونیک می‌باشد و هدف آن ایجاد پل ارتباطی قوي میان نهادهاي دولتی و بهبود دسترسی به خدمات است، در شهر مشهد، این موضوع به دلایل مختلف قابل تأمل بوده و تاکنون برای موضوعات کلان شهر در این زمینه آن طور که باید به توفیق بزرگی دست نیافته‌ایم.

 

گندمی افزود: همانگونه که میدانید اولویت نخست شهرداری در این دوره، تبدیل شهر مشهد به الگوی شهر هوشمند و کارآمد در کشور است. در همین راستا، در ابتدای دوره شورا، در گام اول، به اصلاح رویکردهای موجود در شهرداری مشهد در نگاه به شهر هوشمند مدنظر قرار گرفت، ایرادی که بر مجموعه شهرداری در سنوات گذشته وارد بوده و عملاً شهرداری را در تحقق به شهری هوشمند باز داشته است، نگاه صرف به شهر هوشمند در حوزه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات است، درست است که زیرساختهای فناوری اطلاعات از مولفه‌های اصلی شهر هوشمند است اما تنها مؤلفه نبوده و نیاز به نگاهی جامع‌تر در این خصوص وجود دارد، بر این اساس اصلاحات لازم انجام و موارد مدنظر در برنامه عملیاتی شهرداری منعکس شد. اما در ادامه و هم اکنون، در حال ارزیابی برنامه عملیاتی مصوب شهرداری در بحث هوشمندسازی هستیم و درصورت نیاز، نسبت به بروزرسانی و اصلاح آن اقدام خواهیم نمود.

 

وی اقدامات علمیاتی در این رابطه را برشمرد و گفت: تکمیل سامانه فاش و افزایش دامنه شمول آن (مثلاً موضوعاتی که در طرح مدیریت تعارض مدنظر قرار گرفت و مقرر شد در سامانه لحاظ شود)، توسعه خدمات الکترونیک شهروندی و اپلیکیشن جامع شهروندی (شهر من)، هوشمندسازی خدمات مدیریت شهری با استفاده از زیرساخت IOT (اینترنت اشیا)، توسعه المان‌های هوشمند در سطح شهر، هوشمند سازی آبیاری فضای سبز، هوشمند سازی تفکیک زباله و جمع‌آوری زباله‌های خشک بصورت هوشمند که مورد آخر در حال حاضر به صورت لایحه در شورا است؛ از جمله طرح ریزی‌هایی بوده که در شورا مطرح و از طریق شهرداری در حال اجرا است.

 

عضو شورای شهر مشهد در خصوص نمایشگاه شهر هوشمند که قرار است از اول تا چهارم بهمن ماه سال جاری در مشهد برگزار شود، بیان کرد: نمایشگاه شهر هوشمند فرصتی را برای ارائه آنچه تا کنون به وقوع پیوسته و آنچه می‌بایست انجام شود را به نمایش نخبگان و صاحب نظران و بخش‌های خصوصی می‌گذارد و به این طریق می‌تواند پلی برای بهره برداری از ظرفیت این بخش‌ها برای اجرایی نمودن سیاست‌ها و برنامه‌های در دست اقدام برای دستیابی به شهر هوشمند باشد. مشروط بر آنکه این نمایشگاه بیشتر با اهداف، برنامه‌ها و مسیر شهر هوشمند مدیریت شهری هماهنگ باشد.

پایان پیام/483

منبع: شبستان

کلیدواژه: شهادت سردار سلیمانی سردار سلیمانی مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی شهادت سردار قاسم سلیمانی سردار شهید قاسم سلیمانی انتقام سخت انتقام شهادت سردار سلیمانی سقوط هواپیما عضو شورای شهر مشهد شهر هوشمند رفع مشکلات مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۸۵۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشهد شهری فرا ملی اما با اعتبارات محلی است

شهردار مشهد گفت: اعتبارات این شهر بومی است اما خدمات آن ملی و فرا ملی است، سه و نیم میلیون جمعیت ثابت و یک میلیون مهمان خارجی رسمی و غیر رسمی مستقر و سالی ۳۰ میلیون زائر داخلی و خارجی نیازمند اختصاص اعتبارات ویژه‌ای است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان، محمدرضا قلندرشریف عصر امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در آئین تجلیل از دست اندرکاران ستاد استقبال از بهار ۱۴۰۳ اظهار کرد: سال گذشته بیش از ۳۰ پروژه در حوزه‌های مختلف به بهره‌برداری رسید که برخی از این پروژه‌ها مربوط به دوره‌های قبلی و بعضی نیز مربوط به همین دوره بود.

وی افزود: یکی از اقدامات بر زمین مانده پیشخوان زیارت است؛ با اجرای این طرح در هرجای مشهد زائر به حرم‌مطهر هدایت می‌شود.

شهردار مشهد گفت: امسال باید با نگاهی به سال گذشته خدمات را هدف‌دار برنامه‌ریزی کنیم و در جهت رفع نیاز اساسی شهر حرکت کنیم.

قلندر شریف خاطر نشان کرد: پروژه قطارشهری هر کیلومتر به نرخ فعلی سه هزار میلیارد تومان هزینه دارد و فاز یک خط سه قطارشهری به طول ۶ کیلومتر امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی افزود: اعتبارات این شهر بومی است اما خدمات آن ملی و فراملی است، سه و نیم میلیون جمعیت ثابت و یک میلیون مهمان خارجی رسمی و غیر رسمی مستقر و سالی ۳۰ میلیون زائر داخلی و خارجی نیازمند اختصاص اعتبارات ویژه‌ای است.

شهردار مشهد در پایان گفت: سال گذشته ۱۱۰ درصد بودجه نقدی این شهر محقق شد که با توجه به وضعیت موجود آمار بسیار خوبی بود.

کد خبر 751206

دیگر خبرها

  • لازمه مدیریت کارآمد شهرها ایجاد شهرهای هوشمند است
  • ثبت حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • کاهش وابستگی شهرداری قم به محصولات غیر بومی با همکاری استارتاپ‌ها
  • حمایت سازمان فناوری اطلاعات از سکو‌ها و کسب و کار‌های اقتصاد دیجیتال
  • نخستین سامانه پایش هوشمند روشنایی معابر شبکه توزیع برق افتتاح شد
  • آمار واقعی مبنای مدیریت هوشمند بازار محصولات کشاورزی است
  • ۳۴۵ هزار پلاک آبی هوشمند بر منازل اصفهانی‌ها نصب شده است
  • مشهد شهری فرا ملی اما با اعتبارات محلی است
  • انجام ۴ کیلومتر حفاری تونل خط ۴ متروی مشهد