Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر مشهد گفت: اگر بخواهیم شعار شهر هوشمند را در شهرداری الکترونیک محقق کنیم باید در حوزه شهرسازی خودکارسازی سیستمی کامل رخ دهد و در فرآیندهای پاسخگویی و تصمیم‌گیری مبتنی بر اعمال نظر، عامل انسانی کاهش یابد.

محمدهادی مهدی‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص خودکارسازی سیستم شهری و استفاده از بستر اینترنت در فرآیندهای صدور پروانه و پایان کار اظهار کرد: شورای پنجم از ابتداء فعالیت خود بر روی ایجاد شهر هوشمند تمرکز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهر هوشمند یعنی شهری که در آن بیشتر امورات شهر از طریق فناوری اطلاعات و ارتباطات، استفاده از اینترنت اشیاء و الکترونیکی کردن فرآیندها رخ می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه این امر باید در قالب دولت الکترونیک، دولت الکترونیک محلی و جمع‌آوری اطلاعات از طریق اینترنت اشیا و سنسورها در زمینه خدمات شهری، حمل‌ونقل، شهرسازی و ... باشد، ادامه داد: اگر بخواهیم شعار شهر هوشمند را در شهرداری الکترونیک محقق کنیم باید در حوزه شهرسازی خودکارسازی سیستمی کامل رخ دهد و در فرآیندهای پاسخگویی و تصمیم‌گیری مبتنی بر اعمال نظر عامل انسانی کاهش یابد. خوشبختانه شهر مشهد در سیستم یکپارچه و الکترونیک کردن فرآیندهای شهرسازی سابقه خوبی داشته است.

مهدی‌نیا با بیان اینکه «برای اجرای سیستم هوشمند نیازمند برداشتن گام‌های نهایی هستیم»، گفت: در راستای تکامل‌سازی این فرآیند تصمیم بر آن شد تا صدور مجوزهای شهرسازی و جانمایی پارکینگ‌ها از طریق سیستم یکپارچه‌سازی شهرسازی امکان پذیر شود که البته برای تحقق کامل این دو مورد نیاز به زمان هستیم. متاسفانه هنوز تشکیل هیأت‌های فنی و به‌تبع آن تفاسیرانسانی در فرآیند تصمیم‌گیری دخیل است .

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر مشهد با اشاره به اینکه «شورای پنجم برای تحقق شعار خود که هوشمندسازی شهر مشهد است، این موارد را پیگیری کرد و دو مصوبه را در این خصوص به تصویب رسانید»، ادامه داد: این مصوبه‌ها شامل آیین‌نامه شیوه رسیدگی کمیته فنی و شهرسازی مناطق شهرداری مشهد و نحوه چگونگی ضوابط پارکینگ است.

وی در خصوص نحوه اجرای این دومصوبه، بیان کرد: در مصوبه اول یعنی آیین‌نامه شیوه رسیدگی کمیته فنی و شهرسازی مناطق شهرداری مشهد، تمام معیارهای نحوه پاسخگویی در کمیته‌های فنی به مدل تبدیل خواهد شد که این مدل‌ها متناسب با بافت‌های متفاوت شهر مشهد به هفت گروه تقسیم می‌شوند. در طی جلسات مختلف و با مشارکت شهرداری‌های مناطق به یکسری دستورالعمل‌های اجرایی رسیده‌ایم که این دستورالعمل‌ها به عنوان شیوه‌نامه‌ ملاک‌های تصمیم‌گیری و نحوه اقدام کمیته‌های فنی و شهرسازی شهرداری مشهد مصوب شد. طبق قول‌های داده شده قرار است تا ۱۵ آبان این مصوبه در سامانه یکپارچه شهرسازی شهرداری بارگذاری شود.

مهدی‌نیا با بیان اینکه «با وجود این سامانه نیازی نیست شهروندان درخواست‌های خود را به کمیته فنی ببرند و در آن‌جا معطل شوند»، گفت: این سامانه به سرعت اطلاعات ملک را برداشت می‌کند و براساس ضوابط و قانون پیش‌بینی شده می‌تواند در کسری از ثانیه ضوابط پیشنهادی صدور پروانه را به مالک صادر کند. با توجه به اینکه نحوه ضوابط محاسبات مالی شهرداری مشخص و نحوه بارگذاری نیز بر مبنای صدور ضوابط محاسبات اتفاق می‌افتد، شهروند بلافاصله می‌تواند فاکتور درآمدی خود در را سامانه ببیند.

وی درخصوص هوشمندسازی پارکینگ‌ها گفت: به کمک یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه‌ فردوسی توانسته‌ایم این سامانه را شبیه‌سازی کنیم. در این سامانه تعداد پارک خودروی مجاز، نحوه ورود و خروج خودروها، شعاع‌های گردش، شیب‌ رمپ‌ها و نحوه استقرار خودروها کاملا مشخص می‌شود. همچنین این شبیه‌سازی سبب می‌شود در پایان کار، نیازی به کارشناس برای بازید حضوری به حداقل برسد و تفاسیر عوامل انسانی حذف می‌شود. در چند ماه آینده این سامانه نیز بارگذاری خواهد شد.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر مشهد در خصوص زون فناوری ادامه داد: برای اولین بار شهرداری توانسته است در شهر مشهد  کارخانه نوآوری ابداع کند. این کارخانه متشکل از شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها، توسعه‌دهندگان و شتاب‌دهندگان است. مزیت انتخاب این مکان نزدیکی به دانشگاه فردوسی است و در این مکان ایده‌ها به اجرا تبدیل خواهند شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی شهرسازي شهر هوشمند شهر هوشمند تصمیم گیری شهر مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۴۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، مدیر برنامه ملی آبادیران، طی سخنانی در نشست عقد توافق نامه با کمیته امداد امام خمینی (ره) و سامانه‌های تامین‌مالی جمعی اظهار داشت: سامانه تأمین مالی جمعی آبادیران، متصل به سامانه‌های تأمین مالی جمعی شرکت‌های دانش بنیان است و زمینه را برای به‌کارگیری توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان در حل مسائل مناطق محروم و همچنین تحقق شعار سال که همان جلب مشارکت مردم در حل مسائل کشور است، تسهیل می‌کند.

دبیرخانه برنامه ملی آباد ایران در راستای اقدامات خود برای ترویج فرهنگ وقف فناورانه و افزایش مشارکت مردمی در رونق اقتصاد دانش بنیان و همچنین در راستای هم‌افزایی با نهادهای متولی آبادانی و پیشرفت کشور و استفاده از ظرفیت سامانه‌های تأمین مالی جمعی خیریه بخش خصوصی، اقدام به عقد توافق‌نامه با کمیته امداد امام خمینی (ره) و سه شرکت دانش بنیان و فناور فعال در این زمینه کرده است.

مراسم اعطای این توافق‌نامه‌ها ۱۶ اردیبهشت ماه با حضور حبیب الله آسوده، معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره)، حمیدرضا شکری، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، عبدالمجید مرشدی، مدیرکل دفتر تأمین مالی و توسعه سرمایه گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری و همچنین سه شرکت قاصدک سامانه، مجمع ترنم صبح سپید عام‌المنفعه و بنیاد جهادی مهرالرضا (ع) عام‌المنفعه در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری برگزار شد.

شکری، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در امر مردمی سازی در نشست عقد توافق‌نامه با کمیته امداد امام خمینی و سامانه‌های تأمین مالی جمعی طی سخنانی گفت: رویکردی که از ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار معاونت علمی قرار گرفت، مساله «نوآوری فراگیر» بود و هدف از این رویکرد انتقال توانمندی‌های زیست بوم فناوری از طرق مختلف به جامعه است.

وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۲ که قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان کلید خورد تا به امروز جهش قابل توجهی را در رشد شرکت‌های دانش بنیان، فناور و خلاق پیش رو داشته‌ایم. از ۵۵ شرکت دانش بنیان به ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان رسیده‌ایم و پس از شش سال حمایت از شرکت‌های خلاق امروز شاهد فعالیت بیش از دو هزار شرکت خلاق هستیم و چیزی حدود ۱۲ هزار شرکت فناور در کشور مشغول فعالیت هستند که البته به همه این‌ها می‌توان توانمندی نخبگان را هم اضافه کرد.

به گفته او، برنامه ملی آبادیران، اساساً با یک چنین دغدغه‌ای (بهره گیری از توانمندی‌های زیست بوم علم و فناوری برای محرومیت زدایی) کلید خورد و در این راستا سامانه تأمین مالی جمعی آبادیران سال گذشته ایجاد و امسال با رویکرد جامع‌تری وارد میدان شده است و طی آن می‌کوشیم تا عرصه را برای جمع آوری کمک‌های مردمی در بستری مجازی و آنلاین فراهم کنیم و نهادهای متولی آبادانی و پیشرفت، گروه‌های جهادی و مردمی هم می‌توانند در این سامانه تعریف پروژه کنند و معاونت علمی به این پروژه‌ها اعتبار بخشی کرده و بستر لازم جهت کمک دانش بنیان‌ها به رفع نیازمندی‌های مناطق کمتر برخوردار را فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: در توافق‌نامه ای که امروز با کمیته امداد امام خمینی (ره) امضا کردیم، مقرر شد تا این نهاد در کنار معاونت علمی، از آن دست طرح‌هایی که در راستای ماموریت‌هایش قرار می‌گیرد، حمایت کند.

شکری در خصوص قابلیت‌های این سامانه تأمین مالی گفت: این سامانه، متصل به سامانه‌های تأمین مالی جمعی شرکت‌های دانش بنیان است و زمینه را برای به‌کارگیری توانمندی‌های دانش بنیان به حل مسائل اقشار کمتر برخوردار و مناطق محروم و همچنین تحقق شعار سال که همان جلب مشارکت مردم در حل مسائل کشور است، تسهیل می‌کند.

در ادامه، مرشدی، مدیر کل دفتر تأمین مالی معاونت علمی گفت: اکنون پس از دو دهه از عمر زیست بوم فناوری و نوآوری وقت آن رسیده است تا ما حصل این دو دهه تلاش، خود را در عرصه اقتصاد و تولید ناخالص ملی بنمایاند.

به گفته او، سکوهای تأمین مالی از جمله اقداماتی است که می‌تواند زمینه این اثرگذاری را تسهیل کند.

وی ادامه داد: از رهگذر اقداماتی که در برنامه ملی آبادیران رقم خورد، فرهنگ‌سازی خوبی در حال انجام است و می‌تواند به مثابه الگو و مدلی در دیگر عرصه تسری یابد و طرح‌ها وارد بحث‌های پلتفرمی شود و مردم بتوانند در حل مسائل کلان کشور مشارکت کنند.

آسوده، معاون مشارکت مردمی کمیته امداد امام خمینی هم طی سخنانی بر جایگاه زیست بوم علم و فناوری در حل مسائل کلان کشور تاکید کرد و با ارجاع به بیانات مقام معظم رهبری گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در یکی، دو سال گذشته بر دانش بنیان کردن کسب و کارها تاکید بسیار داشته و شاهد این امر، محوریت شعار سال در سال‌های گذشته است.

وی، ایجاد ارزش، مشارکت مردم و دانش بنیان شدن اقتصاد را سه ضلع اساسی توافق‌نامه تأمین مالی دانست و افزود: محصول این توافق‌نامه بی شک آبادی ایران و کاهش فقر و نابرابری‌ها است.

آسوده در پایان به دو رویکرد کمیته امداد امام خمینی در عملیاتی کردن این توافق‌نامه اشاره کرد و گفت: پای کار آوردن مشارکت مردم و ترویج فرهنگ زکات مساله ما است که می‌کوشیم تا با همت مردم و پشتیبانی معاونت علمی این مهم را به انجام برسانیم.

توافق با سامانه‌های تأمین مالی جمعی محدود به این سه شرکت نبوده و سامانه‌هایی که تمایل به همکاری با سامانه تأمین مالی جمعی آبادیران دارند می‌توانند با دبیرخانه برنامه ملی آبادیران تعامل کنند.

کد خبر 6097968

دیگر خبرها

  • لازمه مدیریت کارآمد شهرها ایجاد شهرهای هوشمند است
  • تعیین نام شرکت‌ها هوشمند می‌شود/ حذف فیزیکی دفاتر قانونی از ۳۱ اردیبهشت
  • طرح پهنه‌بندی حریم مشهد به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری رسید
  • تصویب طرح پهنه بندی حریم مشهد برای اولین بار در شورای‌عالی شهرسازی و معماری
  • نخستین سامانه پایش هوشمند روشنایی معابر شبکه توزیع برق افتتاح شد
  • خرید و فروش مسکن به سامانه «خودنویس» افزوده می‌شود+ فیلم
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال
  • توسعه زیرساخت‌های مخابراتی، شرط تحقق شهر هوشمند
  • راه‌ و شهرسازی لرستان در اجرای طرح‌های جامع بازنگری کند
  • شهرداری طرح‌ها را به جای پارک لاله به اطراف دانشگاه تهران منتقل کند